суботу, 25 квітня 2015 р.

Чорнобиль....Ми пам'ятаємо...



"Чорнобиль – скорбота пам’яті людської" під такою назвою пройшла 25 квітня мультимедійна презентація, створена бібліотекарем Аллою П'янусовою.

Відвідувачі бібліотеки звертали увагу на виставку "Чорнобильський вітер у душах мете", на якій  представлені книги,  фото і статті про ті сумні події 29-річної давнини. Бібліотекарі використали у своїй роботі світлини наслідків аварії на ЧАЕС, сьогоднішні факти з життя людей та стану природи цього краю.  
До перегляду  долучилися дорослі і діти, всього 22 користувачі бібліотеки.
Переглядаючи фото та читаючи фактографічний матеріал у черговий раз читачі розуміли, як важливо любити і берегти оточуючий світ, нашу рідну країну та відповідально ставитись до людей і речей, які нас оточують. 

Чисте довкілля



Під таким девізом пройшов суботник біля філії №18. 
 

В результаті спільної роботи 26 мешканців мікрорайону спільно з бібліотекарями було ліквідовано три стихійних смітника, посаджено 5 дерев, побілено бордюри, висаджено квіти на п’яти клумбах і обкопано 30 дерев. Діти разом з дорослими активно працювали і приємно було бачити плоди своєї праці – стало чисто і гарно.

четвер, 9 квітня 2015 р.

Великдень у бібліотеці сімейного читання №18



8 квітня до нас завітали вихованці дитячо-юнацького клубу «Скіф» відділу сім’ї та молоді Кіровоградської міської ради та провели майстер-клас з виготовлення писанок в техніці «декупаж» для читачів бібліотеки. 
З народними традиціями писанкарства учасників майстер класу ознайомила педагог-організатор Альона Фустій, а бібліотекарі зробили огляд народознавчої виставки «Великодні свята в Україні». 

Писанкарство формує у людини образне мислення та  образотворчі здібності. Розписані власноруч писанки учасники майстер-класу подарують своїм рідним та друзям на свято Великодня.

пʼятницю, 3 квітня 2015 р.

Фестиваль читацьких талантів


"Кіровоград - читає!"
Під такою назвою 2 квітня перед міськвиконкомом пройшов фестиваль читацьких талантів усіх 20-ти бібліотек міста Кіровоградської централізованої системи. 
Ми представили учасників - Озерова Артема і Сироту Віку, які читали вірші і приймали участь у флешмобі "Книга".
 Фотосесія завершила це гарне яскраве свято читачів і бібліотек. Коли ми разом з усіма учасниками фестивалю від нашої бібліотеки, а їх було 26,  повернулись, ми організували виступ на біс у читальному залі, чаювання і нагородження наших декламаторів.
Озеров Артем
Сирота Віка