вівторок, 14 липня 2015 р.

Історія державних символів України

Інтегрований урок «Історія державних символів України» пройшов у нашій філії. Бібліотекар Марина Пархоменко ознайомила 12 учасників заходу з історією походження прапору, герба та гімну України. Мета заходу – це виховування гордості за свою країну, поваги до героїчного минулого своєї країни.
Звучав аудіо запис Державного Гімну України, який підготував читач Шевченко Стас. Ботез Ярик продемонстрував мультимедійну презентацію «Державні символи України». Переглядом добірки книжок з історії України завершився цей патріотичний захід.

пʼятницю, 3 липня 2015 р.

Інноваційний проект - Бібліолавочка

Для бібліотекарів у наш час важливо підтримувати у людей бажання читати та своєчасно отримувати потрібну інформацію, таким чином бібліотеки відчувають себе потрібними і корисними для громади свого мікрорайону. Конкурс інноваційних проектів серед бібліотек області розпочався у травні, а стартуватиме у вересні.
Ідея «Бібліолавочки» є інноваційною, оригінальною, нестандартною та виходить за межі звичних норм, тому що ми хочемо бачити свою бібліотеку сучасною і такою, що розвивається. Для урізноманітнення літнього відпочинку дітей і дорослих, з метою ознайомлення   з цікавими книгами та журналами ми започаткували нову форму роботи – «бібліолавочка». Це літня читальна зала під відкритим небом. На свіжому повітрі читачі мають змогу не тільки погортати сторінки  журналів та книжок, а ще й досхочу погратися!Тож  запрошуємо всіх охочих  до нас приєднуватись!
Бібліолавочка - це новий підхід до вирішення актуальної проблеми активного та корисного читання дітей та дорослих у комфортних умовах – влітку на вулиці, а взимку у Куточку читання та отримання потрібної інформації, такоє є  вільна зона WI-FI.
На майданчику перед бібліотекою постійно проходять різноманітні вуличні заходи та акції, які збирають мешканців 101-го мікрорайону. Під час таких заходів бібліотекарі за допомоги волонтерів і депутата міськради Прокоф’єва Олександра проводять зустрічі-спілкування та літературні презентації. Таким чином назріла необхідність облаштувати дитячий майданчик з пісочницею та лавочки для читання і дозвілля родин, яку втілила громада мікрорайону на чолі з бібліотекарями. Сьогодні на майданчику перед бібліотекою можна побачити літніх людей з газетами та журналами, батьків, які переглядають літературу і спілкуються  та дітей, які читають і граються.
Площадка створена власноруч читачами дає можливість на свіжому повітрі на «бібліолавочці», як її назвали самі читачі,  почитати батькам і дітям вголос кращі твори української, світової літератури та обговорити їх. Після прочитаного діти малюють свої враження на папері та асфальті. Таку форму масових заходів бібліотекарі  активно використовують і під час літніх канікул.