четвер, 29 вересня 2016 р.

Бабин Яр: ми - пам'ятаємо!



Коментований перегляд літератури  «Бабин Яр: ми - пам'ятаємо!»  29 вересня проведено з метою розкрити зміст подій, пов'язаний з трагедією в Бабиному яру.
Інформація про катастрофу піддавалася жорсткій цензурі, її масштаби сильно применшували. Багато жертв були спеціально поховані на різних кладовищах у Києві з зазначенням інших дат і причин смерті, а частина тіл так і не знайшли під величезною товщею пульпи. Згідно з офіційним повідомленням комісії з розслідування причин трагедії, аварія погубила 145 осіб. А от сучасні дослідники Куренівської катастрофи стверджують, що насправді кількість жертв склала біля 200 тисяч чоловік.
Історія і трагедія Бабиного Яру учить співчувати та допомагати ближньому. Коли розстрілюють або спалюють живцем незахищене мирне населення – це ганьба на віки для будь-якої воюючої країни.
Завершився захід хвилиною мовчання…

вівторок, 20 вересня 2016 р.

Кінусайга - мистецтво Японії

    Ми підготували і провели до Дня міста на вулиці Дворцовій майстер-клас "Кінусайга - мистецтво виготовляти картини з тканини". 

     Від бажаючих не було "відбою", усім хотілось спробувати дивовижне японське мистецтво і відчути себе майстром. У кожного учасника картина виходила оригінальна, ні один виріб не повторився. Родини забирали свої роботи додому і, маючи вже досвід та уміння, виявляли бажання створювати свої задумки.
    Наш майстер-клас користувався великою популярністю, люди дякували бібліотекарям за натхнення і цікаву інформацію.
    На свято завітав і мер міста А.Райкович, який привітав учасників свята.

пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Місто святкує!


До Дня міста ми провели День відкритих дверей. 
На відвідувачів цього дня чекали:

- Перегляд виставки «Мій рідний край, я тут живу»

- Вікторина «Про рідний край, у книги запитай…»

- Презентація літератури рідного краю «Краєзнавчий бібліодиліжанс» 

- Перегляд книг з автографами письменників-земляків у дарунок бібліотеці

- Поетичний віночок «Що в імені твоєму?»

- Підведення підсумків конкурсу малюнку «Місто моєї мрії», переможцем якого стала Ірина Бєлих.

Протягом дня безкоштовно записалось до бібліотеки 9 користувачів, а відвідування цього дня 58 читачів.

Цей день показав як мешканці люблять і знають своє рідне місто, мріють зробити його кращим  та жити у мирі і злагоді!

вівторок, 13 вересня 2016 р.

Як зберегти тепло в домі взимку



Тематичну інформіну «Щоб було тепло взимку» 10 вересня ми провели для своїх користувачів в рамках Днів енергії. Учасники заходу дізнались як заощадити на електроприладах та навчитись економити на опаленні, а також про новітні енергозбережувальні  технології. 

Захід сприяв розумінню необхідності бережливого ставлення до використання енергоносіїв та вихованню бережливого ставлення до навколишнього середовища.

пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

Київська Русь – ранньоукраїнська держава



1 вересня ми провели  історичний калейдоскоп «Київська Русь – ранньоукраїнська держава».
Історична експедиція по виставці «Свята моя Київська Русь!» розширила знання читачів.  Гра-подорож «Історія України»  сприяла вихованню почуття національної гідності і складалась з історичної вікторини, цікавинок походження назв в Україні та конкурсу «Київські воїни і князі».

«Літературна запитанка»  завершила  цей історичний калейдоскоп  та виявила, що свій початок українська мова бере з сивої глибини віків. Історики довели, що український фольклор (веснянки, гаївки, щедрівки) існував ще в дохристиянські часи, ще до виникнення Київської Русі. 


Тож, нам, українцям є чим пишатися і що оберігати, а головне – бути патріотами своєї Батьківщини.