вівторок, 31 січня 2017 р.

Увага! Конкурс!

     Шановні наші талановиті дітки! Запрошуємо до участі у конкурсі "Наша спадщина". 
     Приймаємо творчі роботи - вірші, проза, малюнки, предмети ужиткового мистецтва - до 1 квітня.

Під Крутами пішли в безсмертя



Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно і котиться. Саме тому ми повинні знати свою історію. А історія наша полита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами.
Героям, що загинули в страшному бою під Крутами – присвятили ми хвилину пам’яті. Прозвучала розповідь про події, які відбулися на залізничній станції Крути 29 січня 1918 року під час наступу більшовицьких військ на Київ. Учасники заходу декламували вірші, а також переглянули літературну виставку. 
Читачі  залюбки поділилися своїми враженнями від заходу:
"Я дізналася більше про страшну трагедію під Крутами, мені було дуже цікаво прослухати і дізнатися ще більше для себе".
"Ті хлопці дуже сміливі, думаю, що вони хотіли жити, вони не хотіли собі такої долі, але так вийшло, що вони воювали і гідно загинули".
"Ми - майбутнє України, саме нам розбудовувати нашу державу завтра, тому свою історію, її трагічні сторінки ми маємо пам'ятати".

суботу, 21 січня 2017 р.

Конкурс поетичного читання «Мандри в пошуках України»

присвячений 120-річниці від дня народження Євгена  Маланюка,  відбувся 21січня.
Бібліотекарі розповіли про життєвий і творчий шлях поета «Я син свого народу», проаналізували його поезії та пояснили зміст образів-символів.  Завжди напружено, бо завжди проти течій» формувався світогляд поета.
Конкурс виразного читання творів поета проходив біля виставки «Поетична майстерня Є. Маланюка», у зворушливій камерній атмосфері читачі філії читали вірші митця-класика.
Інтерактивною грою «Мікрофон»  відбулось підведення підсумку конкурсу: учасники висловлювали власні міркування, аналізували художні образи та щиро виражали свої патріотичні почуття.
Ми відкрили для себе поета, якого вважають борцем за українську державу, митця, який усе своє життя роздумував над долею, історією й майбутнім України та українців, письменника, який жив і писав для України, хоча змушений був жити далеко від неї. У сукупності різноманітних тем, оригінальних образів та форм віршування постає чітко окреслена постать людини сильної, палкої та творчої.

вівторок, 17 січня 2017 р.

Патріотичний діалог «Символи України»

Бібліотекарі вчили читачів-дітей бути свідомими, вихованими особистостями, любити і поважати свою країну, бути патріотом своєї держави. 

        Розпочався захід з огляду виставки «Свята спадщина. Державні символи України», потім учасники обговорили історію виникнення прапора, малого герба – тризуба та гімну України.
Прапор свій здіймаєм гордо,
Ми з ним дужі і єдині,
Ми навіки є народом
Українським в Україні.
Народна мудрість говорить «Краще запалити одну свічку, ніж ганьбити пітьму». І якщо ці свічки запалахкотять у кожного з нас у серці, то Україна, громадянами якої ми є, дійсно стане вільною і незалежною, могутньою державою!
Про цей захід надруковано в онлайн-виданні "Фотоінформ"    http://fotoinform.net/news/novosti-na-ukrainskom-yazike/u-kropivnitskomu-bibliotekari-proveli-patriotichniy-dialog.html

вівторок, 10 січня 2017 р.

Визволення нашого міста від фашистської навали

Хвилина пам’яті пройшла 10 січня  у читальному залі бібліотеки. Бібліотекарі розповіли дітям про день визволення Кіровограда від німецько-фашиських загарбників та вшанували пам`ять загиблих визволителів нашого міста.
У наш такий нелегкий час важливо формувати у свідомості людей значимість перемоги для українського народу, виховувати любов до рідного краю та бути патріотом своєї держави.

середу, 4 січня 2017 р.

Зимовий хіт-парад розваг

Протягом зимових канікул школярі та діти молодшого віку з користю проводять свій вільний час у бібліотеці.
Бібліотекарі підготували для користувачів:
*    виставку «Дитячий книжковий Всесвіт»
*    екскурсію по книжковим полицям
*    майстер-клас «Літачок» разом з журналом «Моделіст-конструктор»
*    граємо разом в ігри онлайн
*    інтернет-вернісаж  «Улюблена книга…в павутині»
*    списки нових надходжень «Прочитай це негайно!»
*    література для дегустації «Cмакуй новинку!»
*    конкурс на краще фото читача з книгою

Бібліотека завжди радо зустрічає своїх читачів і готова запропонували багато цікавих розваг!