суботу, 31 січня 2015 р.

Портрет української нації

         Українці - хто ми і звідки? На це питання відповість унікальний проект виробництва каналу "Україна" - " ДНК-портрет нації " про масштабне генетичне дослідження з використанням новітніх технологій і з залученням кращих світових лабораторій і експертів. Проект поєднує формати науково-популярного фільму, реаліті-шоу, програми журналістських розслідувань, а також історичної кіно-реконструкції. 
Українські вчені-генетики взяли зразки ДНК у жителів по всій Україні - від Луганська до Ужгорода, від Ялти до Чернігова. У генетичному дослідженні взяли участь, як звичайні люди з різних куточків України, так і багато відомих українців: Олег Скрипка, Остап Ступка, Руслана Писанка, Василь Вірастюк, Альона Вінницька, Олександр Пономарьов та інші.
В якості експертів у створенні фільму взяли участь багато українських науковців, серед яких доктор історичних наук, професор Києво-Могилянської академії Леонід Залізняк, кандидат історичних наук, доцент кафедри етнології та краєзнавства Київського Національного університету Геннадій Казакевич та багато інших.
Читачі філії №18, переглянувши фільм, мали змогу поспілкуватись у тісному колі та обговорити деталі і висловити свою думку.
Усі, хто цікавиться історією своєї країни та небайдужий до проблем своєї держави і її майбутнього, повиннні думати,  основуючись на історичні факти, робити свої власні висновки. Бажаючим знати про своє минуле більше, рекомендуємо переглянути цей фільм.

Немає коментарів:

Дописати коментар