четвер, 30 серпня 2018 р.

Україна – незалежна країна

   Український народ пережив чимало лиха. Майже кожне століття, як свідчать джерела, розпочиналося голодними роками, спустошливими війнами, чужоземними навалами. Наша країна пережила розбудову та боротьбу за самостійність держав. Її шлях до незалежності був тяжким і тернистим.
   Ми, українці, повинні пишатися тим, що наша держава ніколи не поневолювала інші народи, не вела загарбницькі війни, а лише захищала себе від близьких і далеких сусідів!
   У нас до Дня Незалежності відбувся День бібліографії «Україна – незалежна країна» з метою формування національної свідомості, шанобливого ставлення до символів України та виховання патріотизму. Цього дня користувачі знайомились з виставкою  «Україна – незалежна держава» та обговорювали тему незалежності і суверенітету.
   Презентація «День Незалежності України» занурила бажаючих в історію нашої держави, а бліц – турнір «День Народження» та ігри «Географічне лото» і «Чи знаєш ти?» дали можливість проявити свої знання з історії та сучасного життя України.
   А ще читачі відповідали на запитання вікторини «Державні символи України» та впізнавали «Славетних українців», а  наприкінці дня, усі бажаючі складали патріотичні вірші, відвідавши літературний конкурс «Склади вірш про Україну».
   Підбиваючи підсумки дня, бібліотекарі запитували у відвідувачів, що ви дізнались нового? І кожному було що розповісти! Маємо надію, що цей день читачі провели з користю.

Немає коментарів:

Дописати коментар