вівторок, 9 січня 2024 р.

Майстер-клас «Імбирне печиво»

Очікування й підготовка до Різдвяних свят завжди наповнені особливою радістю, оскільки в цей час ми готуємо свій внутрішній світ і простір довкола до зустрічі зі світлом, до народження Бога в наших серцях, до зустрічі з родиною та родом. За традиційними уявленнями в цей час моделюються програми буття на цілий майбутній рік. Від того, чим ми наповнимо цей час, залежить наш настрій і наше сприйняття свята. Учасники майстер-класу долучилися до створення теплого і запашного настрою у домі, отримали рецепт печива та прикрасили готових різдвяних чоловічків розтопленим шоколадом.


Рецепт печива:
Інгредієнти: Масло вершкове – 125 г, Цукор – 100 г, Ванілін – 1/4 ч. л., Імбир – 50 г, Яйце куряче – 2 шт., Борошно пшеничне – 250 г, Сода – 1 ч. л., Мед – 2 ст.л., різні спеції за смаком – кориця, гвоздика ін.
Як готувати: Вершкове масло збити з цукром до однорідної маси. Додати ванілін і вбити по одному яйцю, добре збити. Подрібнити імбир і додати зі спеціями та медом в отриману масу. Змішати просіяне борошно з содою і все з’єднати. Покласти у холод на 1 годину або на 30 хв. у морозилку. Розкачати тісто товщино. Пів сантиметра. Вирізати фігурки, наприклад зірочки або чоловічки. Викласти печиво на змащене маслом деко і поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хв. Після охолодження прикрасити розплавленим шоколадом.

Немає коментарів:

Дописати коментар