субота, 29 червня 2024 р.

Бібліоглобус: подорож книгами про історію і традиції країн світу

В День інформації читачі формували навички використання засобів сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, розвивали навички самостійної роботи з бібліотечними каталогами, електронними базами, активізували творчу діяльність.

У рамках Дня пройшов прес-репортаж «Карта світу в книгах», калейдоскоп відповідності «Автор-Твір-Країна» та гра-вікторина «Позначка на карті світу». Користувачів різних категорій зацікавив бібліографічний огляд літератури «Цікаві таємниці у книжковій скарбниці» і кожен учасник отримав в дарунок інформаційний буклет «Цікавинки на Ваш смак». Читачі одержали інформацію про сучасних українських письменників та ознайомились з новими творами сучасного літературного процесу в Україні.

Олена Пчілка – аристократка української літератури

 Протягом дня відвідувачі переглядали тематичну мультимедійну презентацію до 175-річного ювілею письменниці, спілкувалися та обмінювалися думками щодо неординарної особистості. 

Творчість Олени Пчілки можна охарактеризувати народним прислів’ям: «Родюча, як земля, а робоча – як бджола». Бібліотекарі познайомили учасників з життям і творчістю Олена Пчілки, адже вона була не тільки письменницею і матір’ю Лесі Українки, а й етнографом, громадською і культурною діячкою та перекладачкою. Читачі переконалися, що її твори навчають нас любити рідну українську мову, свою Батьківщину та бути її патріотами. Пам’ять про цю визначну жінку житиме у серцях майбутніх поколінь українців.

субота, 15 червня 2024 р.

Калейдоскоп історичних імен і подій в Україні

Весело та пізнавально пройшов День нової книги разом з малятами ДЮК «Скіф».

На дітей чекала цікава бесіда біля виставки «Україна – незалежна держава», на якій були представлені книги про визначних історичних особистостей країни. Активно була проведена вікторина «Події і учасники» про найвизначніші імена в історії нашої держави.

Також дітей зацікавило онлайн-знайомство зі сторінкою у соцмережах «Козак Мишко», де 10-річний хлопчик у оригінальному стилі розповідає про визначних українців. #ЛітняТаборівка  #БібліоЛіто

Волонтерство у бібліотеці

«- Чим ми можемо допомогти? Я ж не меценат, я не маю коштів. Яка з мене може бути допомога?» Такі думки виникають у багатьох українців. Наша бібліотека теж зіткнулася з такими питаннями. Але зараз ми знайшли свій шлях долучитись до наближення перемоги. Бібліотека стала невеличким хабом, в якому збирають речі для ВПО, передаються книги для госпіталю, а маленькі користувачі – передають малюнки та листи для наших військових. Дорослі постійно донатять.

Запрошуємо долучатись до гарних справ, чекаємо Вас у нашій бібліотеці! #ЛітняТаборівка #БібліоЛіто

Усі, хто бажає бути корисним, і в кого є вільний час, можуть долучитися до роботи ГО "Разом ми сила" Татьяна Сила у 101-му м-ні по просп. Університетському, 29. Там завжди потрібні руки! #Волонтерство_у_бібліотеці_18

Мультзал у бібліотеці

На дворі канікули. Можна більше поспати, поспілкуватись з друзями, почитати улюблені книжки, подивитись мультфільми. А головне – немає уроків! Великою компанією вдома зібратись не можна, а от у бібліотеці №18 на 101-му мкр-ні – залюбки!
Завітай до нас у вільний час переглянути улюблений мультфільм або художній фільм! Спеціальна пропозиція для тих, хто не любить читати – кіноперегляди екранізованих творів, які включено до шкільної програми #ЛітняТаборівка #БібліоЛіто

пʼятниця, 14 червня 2024 р.

Їжа для мозку

 під такою назвою відбувся День молодіБібліотекарі підготували новинки на виставках "Цікаво прочитати" та "Українські бестселери", "Книги для продвинутих читачів". 

Учасники долучилися до перегляду у «Бібліотечному кіноклубі» буктрейлерів книжкових новинок, пограли у захопливу гру «Знайди книгу!» та фоторелакс-селфі «Я в бібліотеці». 

Молоді люди складають половину населення світу і змінюють світ вже зараз. Молодь є творчим потужним ресурсом українського суспільства!

середа, 5 червня 2024 р.

Я малюю, мрію

 До дня захисту дітей у бібліотеці відбулось відкриття для дітлахів 101-го мікрорайону літнього табору!

За цікавими іграми, майстер-класами, малюванням на асфальті «Я малюю, мрію» та веселим «Арт-фейсом» швидко та радісно сплинув час. Всі учасники заходу отримали гарний настрій та смаколики.


На час літніх канікул книгозбірня підготувала для користувачів багато цікавого. На дітей чекають нові пригодницькі книги, фантастичні казки, цікаві журнали. У бібліотеці можна поринути у віртуальний світ онлайн-ігор та спілкування, зайнятись творчістю, майстер-класами, переглянути мультфільми в бібліокінозалі, відпочити за цікавими та інтелектуальними настільними іграми, взяти участь в конкурсах та розвагах. Запрошуємо всіх до нас!

#ЛітняТаборівка #БібліоЛіто