вівторок, 15 жовтня 2024 р.

Німецька полиця у бібліотеці

 У рамках проєкту «Обмін між німецькою та українською книжковою та літературною індустрією» ми отримали 14 книг німецьких авторів - від класики до сучасної літератури, перекладених українською мовою. Це художня література для молоді та дорослих читачів. 

Проєкт фінансується Уповноваженою федерального уряду Німеччини з питань культури та засобів масової інформації та реалізується #Goethe-Institut Ukraine, Німецькою асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів, Українським інститутом книги. Щиро дякуємо всім організаторам та партнерам за подаровані книги!

Онлайн-шукалка «Хобі для розвитку особистості»

Знайомимо користувачів з різноманітними хобі та розповідаємо, що захоплення підвищують інтелект і допомагають людині відволікатися. До уваги користувачів представлено тематичний список найпопулярніших хобі, які радять психологи – це іноземні мови, читання, йога, музика, кулінарія, спорт, ужиткове мистецтво ін. Акцент зробили на вдумливе читання книг, яке розвиває мозок і уяву та позитивно позначається на мисленні в цілому, на швидкості прийняття рішень і творчому розвитку. 

Огляд «Хобі для розвитку особистості» познайомив учасників з ідеями для хобі, які прокачають мозок. Говорять, що навіть використання соціальних мереж підвищує інтелект. Вони роблять нас креативнішими. До того ж вони є джерелами знань, адже в них є багато спільнот, в яких люди діляться власним досвідом. Огляд виставки «Хобі наших читачів» привернув увагу відвідувачів до цікавих робіт та заохотив до творчості!

четвер, 3 жовтня 2024 р.

Діти ідуть у ГО "Разом ми сила"

 Чим діти можуть допомогти дорослим в часи війни? А ось чим! Плетемо сітки, малюємо малюнки та пишемо листівки захисникам. А для волонтерів робимо концерти! Разом до Перемоги!


Громада і влада - співпраця і вирішення проблем

У центрі 101 мікрорайону відбулася зустріч громади з Бєжаном М.М. - депутатом міської ради м.Кропивницького. Мешканці спілкувалися щодо випробувань в часи війни, ділилися своїми болючими моментами, хвалилися допомогою волонтерам ГО "Разом ми сила" та жалілися на роботу міських служб - "Кіровоградводоканал" та службу водовідведення. Усі питання вирішуються тільки спільними зусиллями і за підтримки влади. Тож продовжуємо роботу! Бібліотекарі як завжди, готові допомогти у складанні і написанні офіційних листів та передачі їх депутату для опрацювання.
Керівниця штабу волонтерів запросила людей. які мають вільний час допомагати! Діти завжди готові допомагати плести сітки, малювати і писати листівки захисникам, - про що розповіли бібліотекарі. Разом до Перемоги!





 

вівторок, 1 жовтня 2024 р.

День відкритих дверей "Цей дивосвіт - бібліотека!"

Відвідувачі долучилися до:
  • Подорожі книжковими полицями
  • Гри "Я - бібліотекар!"
  • Знайомства з книжковими новинками «Сучасна література» та «Читач рекомендує!»
  • Акції «Приведи друга/подругу у бібліотеку!»
  • Ліб-моб "Як пройти в бібліотеку?"
  • Навчання користування QR-кодом
  • Онлайн-подорожі «Бібліотека у соцмережах»

Читачі познайомилися з новими книгами, послугами та можливостями бібліотеки та бажали щирих любителів книг, читацьких посмішок, цікавих запитів, шани і поваги!