четвер, 18 квітня 2024 р.

Малюнки і листівки для захисників

 Арт-студія "101 Хобі-Т" сьогодні має важливу задачу - підтримати та розрадити своїми малюнками і побажаннями наших захисників! Тож стараємось, творимо і пишемо листи! Передаємо роботи ГО "Разом ми сила" для наших найкращих!

Бібліотекарі запрошують долучатися усіх небайдужих малят до створення малюнків та листівок! Бібліотека відчинена і радо чекає усіх бажаючих! Ми читаємо, граємось і творимо красу!

вівторок, 9 квітня 2024 р.

Дмитро Чижевський. Самотній філософ

 З нагоди 130-річчя від дня народження Дмитра Івановича Чижевського  у бібліотеці-філії №18 відбувся інформаційний бібліомікс «Смотній філософ». Бібліотекарі підготували для користувачів відео огляд «Чижевський: 8 несподіваних фактів з життя», оформили книжкову виставку та створили інформаційну листівку «Самотній філософ», скануючи QR-код якої, читачі мають змогу дізнатися більше про Дмитра Чижевського 

#ЧижевськийДмитро

середу, 3 квітня 2024 р.

Видимий привид

Майстер-клас з виготовлення флікерів відбувся у бібліотеці №18. Діти-учасники долучилися до створення світло відбивних «Видимих привидів» та активно поринули у їх створення. 


Бібліотекарі повторили з учасниками знання Правил дорожнього руху, поспілкувалися про безпеку дорожнього руху під час пересування по вулицям та дорогам та закріпили навички виконання основних правил руху з метою попередження дитячого травматизму.

#АмбасадориБезпеки   #мцбс_кропивницького_проєкти за підтримки Проєкту стабілізації поліцейської діяльності (PSP) коштом уряду Канади.

вівторок, 2 квітня 2024 р.

Заради вільної країни

 Ось і завершуємо  Всеукраїнський тиждень дитячого читання «Читацька родина єднається заради вільної країни». В центрі уваги Тижня, як завжди – книга та її шанувальники – діти, для яких бібліотекарі провели: читацьку акцію «Я прочитав — я рекомендую», голосні читання «Розкажу вам друзі я…», відеоогляд «Книгомагніти» та фотосесію «Нація, яка читає — непереможна». 

Діти читали вірші та дізнавались багато цікавого про книги і бібліотеку.

Гліб Зейферт
Даша Литвиненко

 Зацікавили дітей нові книги, отримані бібліотекою – усі забажали взяти новинку додому. Заходи проходили насичено і творчо. Читацька бібліотечна родина тішиться, що читання допомагає дітям рости думаючими та свідомими українцями! #Міжнародний_день_дитячої_книги

четвер, 28 березня 2024 р.

Бібліотечний контрнаступ

 Акція "Подаруй книгу бібліотеці!" триває до кінця року! Запрошуємо до Бібліотечного контрнаступу - якщо у Вас вдома є книги українською, приносьте до бібліотеки. Маємо поповнювати фонди рідною мовою! Бібліотеки чекають!

Дякуємо нашим читачам Савченко Денису і родині переселенців - Фесенко (Тетяна Михайлівна принесла книги онука) за подаровану літературу!

Перемоги нам на всіх фронтах!

суботу, 16 березня 2024 р.

Дивосвіт скарбів книжкових

під такою назвою розпочинаємо День бібліографії  з метою розширення кругозору читачів, навчання  пошуку інформації, розвитку інтелектуальних здібностей та творчого потенціалу. Захід відбувається під гаслом«Читай книги – будь особистістю!» 

Протягом Дня читачі долучатимуться до екскурсії по бібліотеці «Чарівне царство книг», консультації «Інтернет – найсучасніше джерело пошуку  з інформації» та знайомства з електронним каталогом і консультування щодо надання інформації читачам онлайн. Також бажаючі позмагаються в літературно-інтелектуальній грі «Книга – старший мудрий друг, книга знає все навкруг» та переглянуть буктрейлери на популярні українські сучасні книги-хіти. 

Бібліотекарі запрошують гурманів сучасної прози до обговорення літератури нон-фікшн. Аукціон творчих ідей і пропозицій «Я хочу щоб в бібліотеці було…» збиратиме ідеї щодо організації у бібліотеці нових можливостей. 

Бібліотекарі постійно рекламують можливості бібліотеки, як місця для цікавого дозвілля і розвитку інтересів читачів.

середу, 13 березня 2024 р.

Дозвілля, коли на вулиці сніжить

 Сніжить... У бібліотеку люди ідуть за книгами та зупиняються, щоб пограти у сніжки, зліпити Сніговика чи долучитися до розваг. Ми теж долучилися!