середу, 7 травня 2014 р.

У своїй родині найліпше дитині

У травні ми святкуємо День матері та День сім'ї. Ось і у бібліотеці-філії №18 пройшла гра-тренінг «У своїй родині найліпше дитині», у якій бібліотекарі використали активні форми роботи з читачами-сім'ями.

Метою даного тренінгу було створення ситуацій взаємодії та співпраці батьків і дітей, сприяння навчанню батьків способам ефективної комунікації в сім'ї для встановлення більш тісного контакту з дітьми. 
Прийняло участь 4 родини – Пешко, Хайновські, Жабокрицькі, Шиманські. Ігри проведені в рамках тренінгу - «Зберіть свою родину», «Ласкаві слова», «Моя сім’я» сприяли у учасників розвитку уяви, емпатії, згуртованості, емоційної активності, навичок самовираження уміння домовлятися та безконфліктно вирішувати різні ситуації.
Цікавою став огляд предметно-книжкової виставки «Захоплення нашої родини» та перегляд відеокалейдоскопу "Бібліотечна родина" заходів бібліотеки з участю родин.
Методи і прийоми, використовувані в грі - спільна діяльність батьків і дітей, графічні методи (спільна творчість), наочні методи, розвиваючі ігри та вправи спрямовані допомогти родинам вирішувати проблемні ситуації.
По закінченні на всіх чекали сувеніри та спільне чаювання, спонсором якого став наш депутат Прокоф’єв Олександр Борисович.

1 коментар:

  1. Нашу інформацію опублікували в інтернет-виданні газети "Уиренний город". Ось відсилка Назва "В Кировограде библиотекари учили семейному взаимодействию"
    7 мая 2014 15:30 | Новости Кировограда http://www.ugorod.kr.ua/news/2014-05-07-37150.html

    ВідповістиВидалити