суботу, 18 березня 2017 р.

Японія - загадкова країна



2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. То ж ми розпочали знайомство з цією унікальною в усіх відношеннях країною, про яку на жаль ми знаємо дуже мало,  з пізнавальної мандрівки.
        – Що Вам відомо про Японію? – запитували бібліотекарі у читачів. Одні говорили про Японію як про країну хмарочосів, швидкісних потягів і супертехніки. Для інших – справжнє лице Японії – це гейші, кімоно, чайна церемонія, сакура. І усі вони мають рацію.  Неймовірно, але на тлі невпинного розвитку сучасних технологій, національні традиції і культура Японії залишаються практично незмінними, починаючи з середньовічного періоду!
 А ще читачі взяли участь у майстер-класі з виготовлення «журавлика» (цуру) – традиційного японського символу щастя і довголіття. Присутніх дуже зацікавила японська кухня – один із секретів японського здоров’я і довголіття.
 Дружно складали неримований вірш – хокку (хайку), перед тим послухавши неперевершені хайки Мацьо Басьо.
       Захід доповнювали книжкова виставка «Японія – загадкова країна» та слайд-шоу про Японію.
        Продовжувати відкривати Японію бажаючі зможуть і вдома, отримавши пам’ятку з цікавими фактами про цю найзагадковішу, незбагненну й парадоксальну країну.

Немає коментарів:

Дописати коментар