вівторок, 13 лютого 2018 р.

Вчимось граючи

Людина отримує інформацію завжди: коли читає книги, слухає радіо, дивиться телевізор, спілкується. З'явилися нові засоби комунікації, а разом з ними - і нові цінності. Першим проривом у цьому напрямку стала книга, пізніше - періодика, потім - телеграф, радіо, телебачення і, нарешті -  Інтернет. Проте, як відомо, людська пам'ять не такий уже й надійний спосіб зберігання різноманітних знань. Людина починає пошук носіїв інформації.
Ми провели для своїх користувачів День інформації «Вчимось граючи» з метою формувати любов до книги, виховувати інформаційну культуру, формувати самоосвітні і інформаційні компетентності та допомогти зрозуміти, що оволодіння основами інформаційної культури готує людину до життя, а також – встановити значення комп’ютера у житті людини.
У рамках дня проведено:
Ø Перегляд презентації «Від книги реальної до книги віртуальної»
Ø Повчальну гру «Комп'ютер для навчання і дозвілля»
Ø Мозковий штурм «Книга чи комп’ютер?»
Ø Вікторину  «Ерудит біля книжкової полиці»
Ø Літературну дуель «Відгадай автора»
Ø Книжкову рекламу.
Минає час, змінюються люди, побут... Та книга все ж лишається великою цінністю. Сучасне інформаційне суспільство надає перевагу комп'ютерам.
Проте бібліотеки і бібліотекарі залишаються справжніми помічниками і порадниками на шляху до знань, вірними зберігачами вічних пам’яток писемності та духовної спадщини поколінь. І сьогодні, в епоху інформаційних технологій, бібліотекарі активно впроваджують у роботу нові форми взаємодії з відвідувачами та значно розширюють коло читачів.

В цей день бібліотеку відвідали 66 користувачів.

Немає коментарів:

Дописати коментар