суботу, 23 березня 2019 р.

Муз-рев’ю «Ой, я дівчина полтавка»

У вересні виповнюється 250 років від дня народження Івана Котляревського. До ювілею класика української літератури ми в рамках обласної акції «Мов фенікс, з попелу воскресне слово» провели муз-рев’ю «Ой, я дівчина полтавка».
Розповіли учасникам цікаві факти біографії письменника, переглянути відеоряд екранізованих п’єс Івана Котляревського та запросили на огляд книжково-ілюстративної виставки «Іван Котляревський».
У п’єси «Наталка Полтавка» теж ювілей, їй виповнюється 200 років — це перший драматичний твір нової української літератури, який є «праматір’ю українського народного театру». Вона майже два десятиліття не друкувалася і поширювалася серед народу в рукописному вигляді. З того часу і починається сценічне життя безсмертної «української опери на дві дії», як назвав її сам автор.
Усі пісні з п'єси відразу стали популярними після поставновки, тож учасники заходу пірнули в історію українського театру та відчули дух української душі через звуки бандури Анни Скрипніченко.
На завершення заходу, бібліотекарі  наголосили, що бібліотека завжди відкрита для читачів і запрошує усіх бажаючих на цікаві масові заходи та до читання!
Фотозвіт на сторінках сайту https://bibl18kr.io.ua/

Немає коментарів:

Дописати коментар