вівторок, 9 лютого 2021 р.

Палітра творчості Лесі Українки

   До 150 річниці з дня народження Лесі Українки читачі бібліотеки №18 приєднались до обласного бібліотечного стріму «Лесине слово звучатиме знову!» та міського флешмобу «Кропивницький читає Лесю Українку».











У бібліотеці №18 оформлено виставку «Ні! Я жива, я буду вічно жити…», біля якої діти і дорослі протягом місяця читатимуть вірші письменниці. Також, читачі дізнаються, що письменниці дуже подобалось вишивати – цим вона рятувалася від психологічного і фізичного перенавантаження.Мама Лесі, Олена Пчілка, підняла на новий рівень українську вишивку і вже з 6 років почала навчати доньку. Її мама ввела в лексикон українців знайоме нині нам слово – «мистецтво».
   Маємо завдячити і Лесі за створення нових слів – «напровесні» та «промінь».Самостійно Леся вивчила 11 мов. Ле́ся Украї́нка — письменниця, перекладачка, фольклористка, культурна діячка, піонерка українського феміністичного руху. Співзасновниця літературного гуртка «Плеяда». 

   В сучасній українській традиції входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.Закликаємо  усіх шанувальників творчості приєднуватися та вшановувати безсмертні рядки Лесі Українки, читаючи її твори та виставляючи своє відео у ФБ, вказавши kropЧитаєЛесюУкраїнку

   Читаймо, пізнаваймо та надихаємось її життям, творчістю та силою характеру!

Немає коментарів:

Дописати коментар