середу, 9 лютого 2022 р.

Здоров’я громадян, вакцинація та методи заохочення

У бібліотеці №18 проводиться роз'яснювальна робота «Що і як можливо придбати на 1000 грн. за вакцинацію?». Бібліотекарі пояснюють, що українці, які вакцинувалися від коронавірусу двома дозами, можуть отримати тисячу гривень на спеціальні картки. Програма триватиме до грудня 2022 року. Найшвидший і найпростіший спосіб – через додаток «Дія».

А з квітня можна буде подати звернення на отримати допомогу в офлайн форматі. Гроші можна витратити на книги, спорт, квитки на поїздки всередині країни, театри, кіно та ін. культурні заходи. Отримати грошовий бонус можуть і вакциновані підлітки.

З січня 2022 року повністю вакциновані українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 грн в межах програми «єПідтримка» на придбання лікарських засобів. Ліки можливо придбати дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього і багато аптек вже працюють за цією програмою.
Протягом лютого уряд дозволить використати кошти «єПідтримки» для оплати комунальних послуг. Але це буде доступно лише громадянам від 60 років.
Бібліотекарі радять отримати буферну третю дозу вакцинації та отримати смартфон з пільговим тарифом (тільки для вікової категорії від 60-ти років). У квітні розпочнеться перший етап проєкту: запис тих, хто хоче отримати смартфон. Другий етап – отримання смартфонів – залежатиме від виготовлення самих пристроїв.
Працівники книгозбірні закликають вакцинуватися усіх громадян, а людей з групи ризику в першу чергу! Будьмо обачні та здорові!

Немає коментарів:

Дописати коментар