субота, 27 липня 2024 р.

Діти України і війна. Кропивницький. Проєкт продовжується...

Бібліотекарка Анастасія Полянська постійно проводить заняття для юних учасників проєкту. У липні відкрив свої двері для маленьких глядачів літній кінозал «Жовто-блакитне кіно», подарувавши їм незабутню подорож у захоплюючий світ квітів. Дітки з великою цікавістю спостерігали за кожним кадром, дізнаючись про різні види квітів, їх особливості та значення у нашому житті. Кожна квітка на екрані оживала перед глядачами, демонструючи красу та унікальність природи України. Після кінопоказу діти власноруч створили квіткові композиції з паперу. 

До Дня Конституції України діти поринули в захопливий світ законів та правил, ознайомились з поняттями «Конституція» та «права громадянина». Переглянули пізнавальне відео «Маленькі патріоти: День Конституції України», яке допомогло їм зрозуміти важливість прав і обов'язків у повсякденному житті. Найцікавішим моментом заняття стало створення квітки «Кожна дитина має право». А творча майстерка з виготовлення веселих хмаринок додала діткам позитивного настрою та яскравих емоцій. 

Школа літньої безпеки «На варті здоров'я» зібрала малечу на декілька занять. Літо - час пригод і веселощів для дітей, проте разом із тим, воно приносить і певні ризики для їхнього здоров'я. Малюки отримали важливі поради щодо захисту від сонця та ознайомились з правилами дорожнього руху. Особливу увагу приділили порадам відповідно захисту від сонця та спеки, що є надзвичайно актуальним у літній період. Краще зрозуміти і запам'ятати отримані знання допомогли цікаві історії з дитячих книжок та пізнавальні відеоматеріали. Говорили про безпеку як вдома, так і на вулиці. Важливим етапом у вивченні пожежної безпеки стало знайомство з паном Вогнегасником. Діти отримали можливість не лише його побачити, але й дізнатися правила користування. Спілкування під час заняття показало, що діти знають, як реагувати на небезпеку. Завдяки пізнавальним мультфільмам, інтерактивним іграм та практичним вправам, діти здобули необхідні знання. Це робить відпочинок веселим, а літо безпечним. 

Заходи EOP.Kids.Ukraine проводяться у рамках проєкту Обласний жіночий інформаційний центр та Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського «Діти України і війна. Кропивницький» за підтримки Worldwide Orphans Foundation (WWO) та ГО «Соціальне здоров’я»

Немає коментарів:

Дописати коментар