пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Квест «Рідна мова, рідний край»

12 листопада у нашій бібліотеці відбувся квест «Рідна мова, рідний край», участь у якому взяли школярі 3-В класу НВО ЗОШ-інтернат, ліцею «Сокіл».

Спочатку бібліотекарі розповіли правила квесту та побажали вдало пройти усі етапи: команди помандрували кожна власним маршрутом за спеціальною картою. Шлях до вирішення завдань був захоплюючим і пізнавальним, адже кожна з 5 зупинок містила цікаві завдання, до вирішення яких гравці докладали як свої навички, так і  розумову активність. 
Доволі креативними були зупинки «Світ українського слова» та «Словотворення »,  які ставили за мету відгадати ребуси, зашифровані вірші та прочитати за допомогою дзеркала підказки. Фольклорні мотиви були відчутні в конкурсі «Усна народна творчість», де гравці повинні були відгадати казку, загадку та виконати народну пісню на обрану тему. На зупинці «Рідний край» діти поринули у природу малої Батьківщини. Останнє завдання чекало на зупинці «Бібліопошук» – виконавши його команда отримувала приз.

Переможцем квесту стала команда Заруднього Артема, команда Шевченко Дар’ї отримала грамоту за взаємодію у команді, Кондрашова Анатолія – за кмітливість,  а Літвінова Вадима – за волю до перемоги , усі учасники гри отримали пам’ятні призи.

Вчителька 3-В класу В’юник Лариса Анатоліївна зізналася: «Я не очікувала, що захід вийде таким динамічним. Квесту вдалося поєднати командний дух і прагнення досягти цілі».

Однак основним переможцем була дружба і беззаперечний доказ цього – спільні фото команд, які ще довго нагадуватимуть про один із найоригінальніших заходів цього року.

І справді, мовознавчий квест видався на славу!

Немає коментарів:

Дописати коментар