вівторок, 8 грудня 2015 р.

Закони родини для української дитини

    5 грудня пройшов діалог між читацькими родинами, в результаті якого усі погодились, що безконфліктних сімей не буває. Але в одних сім'ях конфлікти не тільки вирішуються благополучно, не приносячи шкоди «протиборчим сторонам», але ще і сприяють зміцненню взаєморозуміння. А в інших сім'ях вони перетворюються в затяжну «війну», в якій не може бути переможця. 
     Бібліотекарі разом з учасниками спробували сформувати причини конфліктів у родинах та типові помилки у вихованні дитини в сім’ї, потім вивели формулу і встановили закони для її рішення. 

Вийшов ось такий Закон сім'ї = (ЄВ) + (ЗП) + (ТУ) + (ПБ), який складається з сукупності законів, яких необхідно дотримуватись у родині:
1 - єдність вимог батька і матері, що пред'являються дитині;
2 - закон значущості похвали для дитини;
3 - закон трудової участі кожного члена сім'ї;
4 - закон поділу в рівній мірі матеріальних і моральних благ між дорослими і дітьми.
         Якщо ці закони в сім'ї виконуються, якщо батько і мати оптимісти і друзі свою дитину, значить, дитина відбудеться як людина, як особистість.

Всі батьки виховують дітей в міру свого вміння та розуміння життя і рідко замислюються про те, чому в певних ситуаціях надходять так, а не інакше. Однак у кожного бувають моменти, коли поведінка улюбленої дитини ставить у глухий кут. А може бути, самі дорослі роблять щось не так.
Бібліотекарі показали, що у своїх помилках батьки не самотні, усі їх час від часу здійснюють. Бібліотека і її ресурси завжди готові прийти на допомогу, адже краще вчитися на чужих помилках і бути готовим до випробувань.

Немає коментарів:

Дописати коментар