четвер, 13 квітня 2017 р.

Майстер-клас «Великодні подарунки своїми руками»


Великдень — свято, яке так приємно проводити в сімейному колі. Напередодні світлого воскресіння все живе пробуджується від сну, а радість і натхнення витають у повітрі. Так що сміливо впускайте їх у свій будинок і приступайте до творчості! Власноруч зробленими поробками можна прикрасити квартиру і великодній стіл, а деякі вироби стануть гідним подарунком для близьких.
 Ми  провели для читачів майстер-клас «Великодні подарунки своїми руками» з метою формувати інтерес до писанкарства, сприяти усвідомленню цінності родинних свят в житті людини, відроджувати звичаї та обряди нашого народу, шанувати традиції. Адже без яєць — символів зародження нового життя важко уявити Великоднє свято. Саме з них починається святкова трапеза, їх дарують близьким та рідним, йдучи у гості, роздають бідним і залишають у церкві. 
Є багато чудових великодніх ідей, які можна зробити всією сім’єю, долучивши до рукоділля навіть маленьких діток. Виготовлення своїми руками поробок до Великодня можна супроводжувати розповідями про історію цього свята. Одну з таких легенд «Пасхальний заєць» розповіла бібліотекар Тетяна Княгницька. Учасники  захопливо прослухали розповідь, а потім вчились виготовляти ще й підставки для великодніх крашанок у вигляді зайця.
Втілюйте  дух свята і радуйте домашніх небанальними задумками для пасхальних виробів!
Детальніша інформація про захід на сторінках сайту бібліотеки https://bibl18kr.io.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар