суботу, 20 лютого 2016 р.

День бібліографії «Бібліографія покоління NEXT»


   20 лютого ми провели День бібліографії «Бібліографія покоління NEXT», метою якого було детальне ознайомлення користувачів зі структурою та документами бібліотеки, формування навиків використання їх у бібліографічному пошуку, уміння знаходити інформацію у бібліотеці, використовуючи ДБА та можливості інтернету.
    Протягом дня пройшли заходи самих різних напрямів з бібліографічного навчання користувачів: учасники дізналися про шляхи самостійного пошуку інформації в алфавітному та систематичному каталогах, ознайомились зі стендом «Як знайти книгу в каталозі» та  поспілкуватись з бібліотекарями у діалозі «Чарівні букви – Д Б А».
Кожен мав змогу стати слідчим і прийняти участь у пошуковій операції «Знайду сам», залучившись до пошуку необхідної літератури, учасники на практиці зрозуміли особливості кожного каталогу та АПП. Інтернет-пошук «Гонки на клавіатурі» показав важливість уміння кожного використовувати різні шляхи і пошукові системи для отримання різносторонньої інформації. Без книг і довідників отримана інформація тільки з інтернету є однобокою і не повною.
Молоде покоління відчуває важливість знань у сучасному житті. Для тих, хто прагне вчитись і отримати якісну освіту, важливо володіти наукою бібліографією. Для цього бібліотекарі регулярно проводять на запити читачів консультації біля каталогів. Кожен учасник цього дня отримав буклет «Бібліотека – ваш друг і порадник».
Без книг життя неможливе. Тож, неможливе і без бібліотек. Вся історія розвитку людського розуму пов’язана з бібліотеками. Це зовсім неспокійна історія! За них билися, їх підпалювали, втрачали, знаходили, відкривали в похованих часом містах, рятували від ворожих набігів як найдорожче. Теперішня, сучасна бібліотека є втіленням тиші, спокою і порядку, та як в усі часи, вона служить людям.

Немає коментарів:

Дописати коментар